Nooit sporten is ongezonder dan roken!

Nooit sporten is ongezonder dan roken!

25 October 2018 0 By Living out loud

Dat bewegen of zelfs sporten belangrijk zijn voor een goede gezondheid is al langer bekend.
Maar uit onderzoek door Amerikaanse onderzoekers is gebleken dat niet bewegen zelf nog slechter is voor de gezondheid dan roken.

Uit dit onderzoek is onder andere gebleken dat de kans om dood te gaan bij mensen die niet sporten en weinig bewegen 500% hoger ligt dan bij mensen die veel sporten en bewegen, dit is drie keer hoger dan het risico percentage van roken.

Het is nog niet te laat!
Volgens de bewegingsrichtlijnen moeten volwassenen wekelijks 2,5 uur matig tot zwaar bewegen en moet men minimaal tweemaal per week met bot- en spierversterkende oefeningen bezig zijn. Dus begin vandaag nog met het aanleren van een gezonde levensstijl.

♥ Ilse

Meer informatie over het onderzoek vind je hier.