6 redenen waarom sporten leuk is

6 redenen waarom sporten leuk is

27 October 2018 0 By Living out loud

Sporten is heel leuk, maar wanneer je geen zin hebt kun je allerlei redenen verzinnen waarom je niet zou moeten gaan sporten. Daarom heb ik hier een lijst met 6 redenen waarom je wel wilt gaan sporten.

1. Kom je ware liefde tegen in de sportschool/sportclub
Uit Amerikaans onderzoek onder 1000 deelnemers is gebleken dat 43% van de vrouwen en 21% van de mannen ooit versierd is in de sportschool. En dat is nog niet alles, maar liefst 97% heeft hier weleens een vervolg afspraakje aan over gehouden.

2. Nieuwe sociale contacten
 Op de sportschool of sportclub is het heel makkelijk om contact te maken met andere mensen. Maak een gezellig praatje en spreek eventueel af om op vaste dagen en tijden te gaan sporten, zo heb je direct een stok achter de deur om echt te gaan.

3. Van sporten word je blij
Bij sporten komen de stoffen serotonine en endorfine vrij en die geven je een blij en gelukkig gevoel. Ook zorgt sporten er voor dat angst en spanning af vloeit, waardoor je makkelijker kunt ontspannen en je jezelf makkelijker over emotionele problemen heen kunt zetten.

4. Hoe meer spieren, hoe hoger de verbranding
Alleen spieren verbranden vet, dus hoe meer spieren je hebt, des te meer vet je verbrand. Met sporten bouw je spieren op én verbrand je vet, dubbelop dus! Twee uur na de training is je stofwisseling nog steeds 12% hoger en de volgende ochtend 7% hoger dan normaal.

5. Sporten laat je er jonger uitzien
Zelfs uit onderzoek is gebleken dat sporten je lichaam jong houdt.
Onderzocht is hoe sporten de lengte van telomeren beïnvloedt. Dat zijn de laatste eindjes van chromosomen, waaruit afgeleid kan worden in hoeverre het lichaam veroudert. Oude cellen hebben chromosomen met een korter telomeer dan jonge cellen.
Fanatieke sporters – zij die minstens vijf keer per week tussen de 30 en 40 minuten actief zijn – profiteren hier het meest van, maar ook mensen die minder sporten hebben er baat bij. Daarnaast houden spieren je lijf vol en strak, waardoor je er jonger uit blijft zien.

6. Quality time met vrienden of vriendinnen
Gebruik je work-out, teamsport, hardloop- of fietsrondje als Quality time met een vriend, vriendin, partner, ouder of kind. Op deze manier ga je echt uitkijken om weer gezellig samen te kletsen en vergeet je soms helemaal dat je lekker aan het sporten bent. 

Dus als je volgende keer een argument hebt om niet te gaan sporten, dan heb je vanaf nu ook 6 hele goede tegen argumenten. 

♥ Ilse